|
Menü |
|
| |
|
Naptár |
|
2024. Október
H | K | S | C | P | S | V | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 |
|
| | |
|
kezdölap |
|
Tartalom | |
|
Kezdölap |
|
Üdv mindenkinek! Aki még nem ismer, annak bemutatkozom: a nevem Háziréti horgásztó. Budapesttől kb. 8 km-re találtok meg. Igaz, csak múrvás út vezet hozzám, az viszont jól járható mindenfajta járművel, legyen az bicikli, motorkerékpár, személyautó.
Ismét a nyár varázslatos színeiben pompázok, csodás látványt nyújtok, nekem elhiheted! Nyári bundát húztam és a tó tükröm feszes teljesen. Napozhatsz, de nagyokat horgászhatsz, tehetsz nagy sétákat, s jókat beszélgethetsz barátaiddal. Most is igazi kikapcsolódást nyújtok annak, aki ellátogat ide: van intenzíven telepített horgásztavam, benne mindenféle hallal, csak arra várnak, hogy kifogd őket! Nagy szeretettel várom a horgászokat! Elkezdődött nálam a 2011-es szezon! Van egy jó pár kapitális pontyom és harcsám, hatalmas balinjaim, szép számmal akad csuka és süllő is és természetesen fehér halaim is vannak!
Várom a horgászni, kikapcsolódni és a természetet szerető vendégeimet egész évben amikor kiolvadok a hideg jégből, és amig újra be nem fagyok.
Jó szórakozást kívánnak a gazdáim:
A Háziréti Horgászegyesületek Egyesülésének Vezetősége | |
|
|
|
Halételek |
|
BALATONI BUSA ELKÉSZÍTÉSÉNEK RECEPTAJÁNLATAI A receptúrákhoz szükséges busa filé megvásárolható a Tesco, Metro és Penny Market hálózataiban, valamint a Balatoni Halászati Rt. szakboltjaiban. A receptúrákat a HASIK Hotel **** mesterszakácsa, Orbán László készítette. Készítette az "5M" Marketing Iroda |
„Busásan” töltött paprika fűszeres bundában snidlinges sajtmártással
A balatoni busát letisztítva filézve ledaráljuk. Hozzáadjuk az előfőzött rizst, tojást, ízlés szerint apróra vágott vöröshagymá-val, fokhagymával, petrezselyem zölddel törött borssal, sóval ízesítjük. Kisebb paprikákba töltjük, majd lisztbe, tojásba és durvára őrölt borsos zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban megsütjük. Főzőtejszínből, krémsajtból, vajból sajtmártást készítünk, melyet tálalás előtt aprított snidlinggel össze-forralunk, a felszeletelt paprikához kínáljuk. |
Citrusokkal érlelt busaszeletek leveles salátával
A balatoni busafilét alaposan besózzuk és két-három órára hűtőszekrényben pihentetjük, majd a halat leszárítjuk, őrölt borssal, citrom levével, reszelt héjával ízesítjük, és olívaolajba tesszük pácolódni. Egy nap elteltével vékony szeletekre vágva salátaleveken tálaljuk, a visszamaradt olívaolajjal meglocsoljuk.
|
Újhagymás busafilé paradicsommal csőben sütve
A balatoni busaszeletet újhagymával megspékeljük, sózzuk, vajban elősütjük. Bazsalikommal ízesített paradicsomkarikákkal lefedjük, sajttal ppirosra sütjük. Friss salátaágyon tálaljuk.
|
Vörösboros halleves busagombócokkal
A balatoni busafilét apróra daráljuk, hozzáadjuk az előfőzött rizst, búzadarát és a tojásokat, fokhagymával, őrölt borssal, sóval, frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük. Hűtőben pihentetjük. A visszamaradt aprólékból ízletes halászlevet készítünk, majd a diónyira formált gombócokat belefőzzük, tálalás előtt vörösborral ízesítjük. |
Kerti zöldségeken párolt busa steak fokhagymás vajjal
A balatoni busafiléket tenyérnyi darabokra vágjuk, besózzuk, vastagabb részét felszúrjuk és fokhagymás-snidlinges fűszervajjal megtöltjük. Fém serpenyőt vajjal kikenünk és a darabolt friss zöldségekkel gazdagon megrakjuk, ízlés szerint fűszerezzük, borral meglocsoljuk a busasteakkal együtt lefedve készre pároljuk. |
Bortésztában sütött halrudak majonézes kapros kukorciával
A balatoni busaszeletet ujjnyi csíkokra vágjuk, sóval, kevés citromlével ízesítjük. Száraz fehér borral készült sűrű palacsintatészta keverékébe forgatjuk, majd forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük. A majonézt sóval, fehérborssal, tejföllel csemegekukoricával össze-keverjük, frissen vágott kaporral ízesítjük. |
Provance-i fűszerekben érlelt halszeletek paradicsomos pennetésztával
A balatoni busaszeletet alaposan besózzuk, provance-i fűszerkeverékkel, vagy frissen vágott zöldfűszerekkel ízesítjük, néhány órára hűtőbe tesszük, közben a kockára vágott paradicsomból, vöröshagymából kevés füstölt sonka hozzáadásával ragut készítünk. Ízlés szerint ízesíthetjük chilivel és oregánóval. A halszeleteket vajjal kikent serpenyőben lassú tűzön megsütjük, vigyázva, hogy a zöldfűszerek meg ne égjenek. Paradicsomos raguval gazdagított kifőtt pennetésztával tálaljuk. |
Tejfölös busapörkölt erdei gombával
Tisztított filézett balatoni busát kockára vágjuk, aprított fokhagymával, vöröshagymával, törött borssal, sóval a halhúst egy órára a hűtőbe téve pihentetjük. Zsiradékon a darabolt erdei gombát, zöldpaprikát, paradicsomot megpároljuk, majd a pihentetett halkockákat hozzáadva készre főzzük. Tálalás előtt tejföllel ízesítjük. |
Chilis pácban érlelt busaszeletek grillen sütve
A balatoni félézett busát szeleteljük, majd az előzőleg mustár, ketcup, étolaj őrölt bors, fokhagyma, piros arany, chili, só keverékéből készített páccal megkenjük. Legalább két órát pihentetjük és grillen pirosra sütjük. Köretként roston sült gyümölcsökkel tálaljuk.
| | |
|
|
|