//mf1974.gportal.hu
//mf1974.gportal.hu
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Naptár
2024. December
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Click for Debrecen, Hungary Forecast
Számláló
Indulás: 2006-01-31
 
Csak hónap, nap, óra, perc, és másodperc van még hátra újévig!!!
 
Szavazás
Te melyik horgászati módszert részesíted előnyben?

Úszózás
Fenekezés
Pergetés
Tapogatás
Bojlizás
Élőhalas rablózás
Feeder-kosaras horgászat
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás2
Kedvenc felszerelésed

Fox
Nash
Okuma
Shimano
Penn
Spro
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
kezdölap
Tartalom
 
Kezdölap
Üdv mindenkinek! Aki még nem ismer, annak bemutatkozom: a nevem Háziréti horgásztó. Budapesttől kb. 8 km-re találtok meg. Igaz, csak múrvás út vezet hozzám, az viszont jól járható mindenfajta járművel, legyen az bicikli, motorkerékpár, személyautó. Ismét a nyár varázslatos színeiben pompázok, csodás látványt nyújtok, nekem elhiheted! Nyári bundát húztam és a tó tükröm feszes teljesen. Napozhatsz, de nagyokat horgászhatsz, tehetsz nagy sétákat, s jókat beszélgethetsz barátaiddal. Most is igazi kikapcsolódást nyújtok annak, aki ellátogat ide: van intenzíven telepített horgásztavam, benne mindenféle hallal, csak arra várnak, hogy kifogd őket! Nagy szeretettel várom a horgászokat! Elkezdődött nálam a 2011-es szezon! Van egy jó pár kapitális pontyom és harcsám, hatalmas balinjaim, szép számmal akad csuka és süllő is és természetesen fehér halaim is vannak! Várom a horgászni, kikapcsolódni és a természetet szerető vendégeimet egész évben amikor kiolvadok a hideg jégből, és amig újra be nem fagyok. Jó szórakozást kívánnak a gazdáim: A Háziréti Horgászegyesületek Egyesülésének Vezetősége
 
Halételek

BALATONI BUSA ELKÉSZÍTÉSÉNEK RECEPTAJÁNLATAI
A receptúrákhoz szükséges busa filé megvásárolható a Tesco, Metro és Penny Market hálózataiban, valamint a Balatoni Halászati Rt. szakboltjaiban.
A receptúrákat a HASIK Hotel **** mesterszakácsa, Orbán László készítette.
Készítette az "5M" Marketing Iroda

„Busásan” töltött paprika fűszeres bundában snidlinges sajtmártással

A balatoni busát letisztítva filézve ledaráljuk. Hozzáadjuk az előfőzött rizst, tojást, ízlés szerint apróra vágott vöröshagymá-val, fokhagymával, petrezselyem zölddel törött borssal, sóval ízesítjük. Kisebb paprikákba töltjük, majd lisztbe, tojásba és durvára őrölt borsos zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban megsütjük. Főzőtejszínből, krémsajtból, vajból sajtmártást készítünk, melyet tálalás előtt aprított snidlinggel össze-forralunk, a felszeletelt paprikához kínáljuk.

Citrusokkal érlelt busaszeletek leveles salátával

A balatoni busafilét alaposan besózzuk és két-három órára hűtőszekrényben pihentetjük, majd a halat leszárítjuk, őrölt borssal, citrom levével, reszelt héjával ízesítjük, és olívaolajba tesszük pácolódni. Egy nap elteltével vékony szeletekre vágva salátaleveken tálaljuk, a visszamaradt olívaolajjal meglocsoljuk.

 

Újhagymás busafilé paradicsommal csőben sütve

A balatoni busaszeletet újhagymával megspékeljük, sózzuk, vajban elősütjük. Bazsalikommal ízesített paradicsomkarikákkal lefedjük, sajttal ppirosra sütjük. Friss salátaágyon tálaljuk.

 

Vörösboros halleves busagombócokkal

A balatoni busafilét apróra daráljuk, hozzáadjuk az előfőzött rizst, búzadarát és a tojásokat, fokhagymával, őrölt borssal, sóval, frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük. Hűtőben pihentetjük. A visszamaradt aprólékból ízletes halászlevet készítünk, majd a diónyira formált gombócokat belefőzzük, tálalás előtt vörösborral ízesítjük.

Kerti zöldségeken párolt busa steak fokhagymás vajjal

A balatoni busafiléket tenyérnyi darabokra vágjuk, besózzuk, vastagabb részét felszúrjuk és fokhagymás-snidlinges fűszervajjal megtöltjük.  Fém serpenyőt vajjal kikenünk és a darabolt friss zöldségekkel gazdagon megrakjuk, ízlés szerint fűszerezzük, borral meglocsoljuk a busasteakkal együtt lefedve készre pároljuk.

Bortésztában sütött halrudak majonézes kapros kukorciával

A balatoni busaszeletet ujjnyi csíkokra vágjuk, sóval, kevés citromlével ízesítjük. Száraz fehér borral készült sűrű palacsintatészta keverékébe forgatjuk, majd forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük. A majonézt sóval, fehérborssal, tejföllel csemegekukoricával össze-keverjük, frissen vágott kaporral ízesítjük.

Provance-i fűszerekben érlelt halszeletek paradicsomos pennetésztával

A balatoni busaszeletet alaposan besózzuk, provance-i fűszerkeverékkel, vagy frissen vágott zöldfűszerekkel ízesítjük, néhány órára hűtőbe tesszük, közben a kockára vágott paradicsomból, vöröshagymából kevés füstölt sonka hozzáadásával ragut készítünk. Ízlés szerint ízesíthetjük chilivel és oregánóval. A halszeleteket vajjal kikent serpenyőben lassú tűzön megsütjük, vigyázva, hogy a zöldfűszerek meg ne égjenek. Paradicsomos raguval gazdagított kifőtt pennetésztával tálaljuk.

Tejfölös busapörkölt erdei gombával

Tisztított filézett balatoni busát kockára vágjuk, aprított fokhagymával, vöröshagymával, törött borssal, sóval a halhúst egy órára a hűtőbe téve pihentetjük.  Zsiradékon a darabolt erdei gombát, zöldpaprikát, paradicsomot megpároljuk, majd a pihentetett halkockákat hozzáadva készre főzzük. Tálalás előtt tejföllel ízesítjük.

Chilis pácban érlelt busaszeletek grillen sütve

A balatoni félézett busát szeleteljük, majd az előzőleg mustár, ketcup, étolaj őrölt bors, fokhagyma, piros arany, chili, só keverékéből készített páccal megkenjük. Legalább két órát pihentetjük és grillen pirosra sütjük. Köretként roston sült gyümölcsökkel tálaljuk.

 

 
Keresö
Google
 
Linkek
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Havi 150000 FT
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?